ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Προσφορές Διατροφής

προσφορές διατροφής από dietmet.gr

Βιογραφικό

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΦΑΚΗ DietMet | Διαιτολόγος στο Μαρούσι: Δίαιτα, Αδυνάτισμα, Παχυσαρκία, Διατροφή, ΜεταβολισμόςΗ Μαρία Κουφάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. DietMet Γραφεία | Διαιτολόγος στο Μαρούσι: Δίαιτα, Αδυνάτισμα, Παχυσαρκία, Διατροφή, ΜεταβολισμόςΕίναι απόφοιτος του Robert Gordon University του Aberdeen όπου πραγματοποίησε επιτυχώς τις σπουδές της ως κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος. Το 2004 συνέχισε τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο του Bristol της Αγγλίας όπου εξειδικεύτηκε με Master of Science στην διατροφή, άσκηση και δημόσια υγεία με αριστείο (Distinction at Level A) και έπαινο (Outstanding student award).
Κατά την διάρκεια των σπουδών της ασχολήθηκε με την διατροφική υποστήριξη σε υγειή άτομα και σε άτομα με παχυσαρκία, διαβήτη, καρδιαγγειακά, γαστρεντερικά προβλήματα και σε ασθενείς με καρκίνο. Στο μεταπτυχιακό τίτλο εξειδικεύτηκε στο τομέα της ψυχολογίας ως προς την αλλαγή της συμπεριφοράς στην διατροφή και στην άσκηση για την πρόληψη και την καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια από το 1998 ως το 2006 και πρόσφατα παρουσίασε την μεταπτυχιακή της εργασία στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής-Διαιτολογίας με τίτλο: Εικόνα σώματος, αυτοσεβασμός και περιοριστική κατανάλωση φαγητού σε ένα ελληνικό γυναικείο πληθυσμό που ακολουθεί ένα διαιτολογικό πρόγραμμα’.

Τα ενδιαφέροντα της σχετίζονται με την πρόληψη και θεραπεία της παχυσαρκίας, την ψυχολογία DietMet χώρος αναμονής| Διαιτολόγος στο Μαρούσι: Δίαιτα, Αδυνάτισμα, Παχυσαρκία, Διατροφή, Μεταβολισμόςτης εικόνας σώματος και διατροφικής συμπεριφοράς καθώς και την χρήση της θεραπείας κινήτρων στην αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς. Ειδικότερα από το 2005 ασχολείται επιπρόσθετα με την ψυχολογία διατροφής και ειδικότερα με την χρήση συμβουλευτικής και γνωσιακής-συμπεριφορικής θεραπείας στην διατροφική θεραπεία των κλινικών παθήσεων και στην θεραπεία της βουλιμικής υπερφαγίας-ακόρεστης κατανάλωσης φαγητού (Binge-Eating Disorder).Από τον Σεπτέμβριο του 2007 είναι Δόκιμο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δια Βίου Εκπαίδευσης THACE (The Hellenic Association of Continuing Education) καθώς κατέχει Professional Certificate σε Δεξιότητες Συμβουλευτικής και Θεραπευτικές Προσεγγίσεις, το οποίο χρησιμοποιεί μέσα στα πλαίσια της ψυχολογίας της διατροφικής συμπεριφοράς και το εφαρμόζει στην διατροφική εκπαίδευση και θεραπεία με τους πελάτες της με σκοπό την επιτυχία των προσωπικών τους στόχων (απώλεια λίπους, βελτίωση βιοχημικών εξετάσεων αίματος, αύξηση μυΐκού ιστού κ.α.).

Ασκεί το επάγγελμα του διαιτολόγου-διατροφολόγου από το 2000, είναι μέλος
του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος, δίαιτα διαιτολόγος, διατροφήτης Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδοςκαι του Βρετανικού Συμβουλίου Επαγγελμάτων Υγείας. Έχει εργαστεί στο ιδιωτικό νοσοκομείο "Υγεία", και σε νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας και είναι υπεύθυνη του διαιτολογικού κέντρου DietMet όπου εργάζεται με ατομικές συνεδρίες με τους πελάτες της. Τέλος, παράλληλα με την εργασία της ως υπεύθυνη του διαιτολογικού κέντρου DietMet, έχει ασχοληθεί με διδασκαλία του μαθήματος Διατροφή-Διαιτολογία στα Ι.Ε.Κ. Δομή και επίσης με την διατροφική υποστήριξη σε άτομα με ειδικές ανάγκες στο Οικοτροφείο "Αθηνά", της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας.Επίσης διαστηριοποιείται στον τομέα της δημόσιας υγείας όντας υπεύθυνη διαιτολόγος, για τον δήμο Αμαρουσίου, στο Ευρωπαικό πρόγραμμα "Παιδιατροφή Epode" με στόχο την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας. Παράλληλα συγγράφει κατά καιρούς άρθρα διατροφής-διαιτολογίας σε διάφορες εφημερίδες όπως ο "Τύπος Προαστείων'', ''Αμαρυσία", ''Κηφισιά" , ''Health & style'', ''Medweek'' ,"In Vitro", κ.α. καθώς και είναι επιστημονικός συνεργάτης σε ιστοσελίδες όπως "ο δρόμος για την θεραπεία" (www.dromostherapeia.gr), Medinfo (www.medinfo.gr) κ.α. Τέλος, έχει κάνει διατροφικές παρουσιάσεις σε νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας και σε επιστημονικά συνέδρια...