Τι θα χρειαστώ:
12 αγκινάρες μεγάλες
4 πατάτες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
χυμό 2-3 λεμονιών (φρέσκων)
άνηθο
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ
Τρόπος παρασκευής:
1.Καθαρίζουμε τις αγκινάρες : Βγάζουμε τα εξωτερικά φύλλα και αδειάζουμε με κουταλάκι το χνούδι από την «καρδιά» τους. Τις βάζουμε σε λεκάνη με νερό και λεμόνι για να μην μαυρίσουν. (Αν είναι κατεψυγμένες τις ξεπλένουμε και τις περνάμε με λεμόνι).
2.Στη συνέχεια καθαρίζουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τα καρότα.
3.Βάζουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά και τοποθετούμε τις αγκινάρες με τα κοτσάνια τους προς τα πάνω, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιών και 1 φλιτζάνι νερό και τα αφήνουμε σκεπασμένα σε σιγανή φωτιά, εώς ότου ψηθούν και μαλακώσουν.
4.Τότε διαλύουμε το κόρν φλάουρ σε ½ ποτήρι νερό και προσθέτουμε, χαμηλώνοντας τη φωτιά.
5.Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.
Μερίδες 4
30 λεπτά προετοιμασία
20 λεπτά περίπου ψήσιμο
Θερμίδες ανά μερίδα: 280 Kcal