Τι θα χρειαστώ:
4 αγκινάρες μεγάλες
6 ντομάτες κομμένες
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κομμένο λεμόνι
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 πρέζα βασιλικό
1 κουταλ. σούπας ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής:
1.Καθαρίζουμε τις αγκινάρες : Βγάζουμε τα εξωτερικά φύλλα και αδειάζουμε με κουταλάκι το χνούδι από την «καρδιά» τους. Τις πλένουμε και τις κόβουμε σε φέτες.
2.Τις σιγοβράζουμε για 30 λεπτά με όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο.
3.Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο όταν σβήσουμε τη φωτιά ή όταν τις σερβίρουμε στα πιάτα.
Μερίδες 2
30 λεπτά προετοιμασία
30 λεπτά περίπου ψήσιμο
Θερμίδες ανά μερίδα: 190 Kcal