Τι θα χρειαστώ:
4 αχλάδια
2½ φλιτζάνια τσαγιού κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας υποκατάστατο ζάχαρης
1 μπαστουνάκι κανέλας
1 φλούδα λεμόνι
Τρόπος παρασκευής:
1.Ξεφλουδίζετε τα αχλάδια διατηρώντας τα κοτσάνια τους.
2.Βάζετε το κρασί και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, ανακατεύοντας προσθέτετε την κανέλα και τη φλούδα από το λεμόνι.
3.Βάζετε τα αχλάδια. Τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Μετά τα σκεπάζετε και τα σιγοβράζετε για 15 λεπτά, περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Κάπου-κάπου τα λούζετε με το χυμό της κατσαρόλας.
4.Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα. Βράζετε για λίγο ακόμη το κρασί. Πετάτε την φλούδα του λεμονιού και την κανέλα. Ρίχνετε το σιρόπι πάνω από τα αχλάδι.
Μερίδες 4
Θερμίδες ανά μερίδα: 130Kcal
30 λεπτά προετοιμασία
10-15 λεπτά περίπου βράσιμο