Βοσκόπιτα

Τι θα χρειαστώ:

5-6 αγκινάρες κομμένες σε κομματάκια
2 φλιτζάνια αρακά σε κομματάκια
3 καρότα κομμένα σε κομματάκια
2 κρεμμύδια σε κομματάκια
άνηθο
1 φύλλο δάφνης
5-6 πατάτες μέτριες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
1 κουταλ. σούπας ελαιόλαδο
ρίγανη
3 κουταλ. σούπας τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά 10-16%

Τρόπος παρασκευής:

1.Βράζουμε τις πατάτες για 10 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά για ακόμα 15 –20 λεπτά περίπου.
2.Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, τα βγάζουμε από τη φωτιά, και τα σουρώνουμε.
3.Στη συνέχεια αλείφουμε το ελαιόλαδο στον πάτο ενός μικρού ταψιού, στρώνουμε μια λεπτή στρώση από φέτες πατάτες και επάνω της στρώνουμε όλα τα υλικά..
4.Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα σκεπάζουμε με βραστή πατάτα λιωμένη, με στρώση 2 εκατοστών.
5.Τη στρώνουμε με πιρούνι, πασπαλίζουμε με ρίγανη και 3 κουταλ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε στο φούρνο ώσπου να ροδίσει.

Το καλοκαίρι και το φθινόπωρο μπορεί να γίνει με εποχιακά λαχανικά όπως 4 μελιτζάνες, καρότα, αρακά, πράσο, πιπεριές, κρεμμύδια, άνιθο, μαϊντανό όλα σε πολύ μικρά κομμάτια και στις ανάλογες ποσότητες.

Μερίδες 4

45 λεπτά προετοιμασία
30 λεπτά περίπου ψήσιμο
Θερμίδες ανά μερίδα: 230 Kcal