Cheesecake (ελαφριά τάρτα τυριού)

  Τι θα χρειαστώ:

Βάση:
1 πακέτο (250 γρ.) μπισκότα ολικής αλέσεως (Digestive)
6 κουταλιές της σούπας φυτικό βούτυρο

Γέμιση:
8 γεμάτες κουταλιές της σούπας τυρί Cottage
4 κουταλιές της σούπας φρουκτόζη
3 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
2 βανίλιες
1 κ.γλυκού κακάο (προαιρετικά)

Τρόπος παρασκευής:

1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ και προσθέτετε το βούτυρο που έχετε από πριν λειώσει. Τα ανακατεύετε σε μεσαία ταχύτητα. Κατόπιν, ρίχνετε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι (21 εκατοστών) και πατάτε το μείγμα με το χέρι σας, ώστε να απλώσει και να κολλήσει καλά στο ταψάκι.
2.Χτυπάτε το τυρί μέχρι να γίνει κρέμα και ταυτόχρονα προσθέτετε τη φρουκτόζη και έπειτα τους κρόκους των αυγών. Τέλος προσθέτετε και τις βανίλιες και το κακάο (προαιρετικά).
3.Αφού τελειώσετε με τη βάση και τη γέμιση, χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τη ρίχνετε μέσα στη γέμιση. Σ’αυτό το σημείο, προσοχή να ανακατέψετε τη μαρέγκα μέσα στη γέμιση πάρα πολύ αργά, ξεκινώντας από τον πάτο προς τα πάνω, σαν να διπλώνετε το μείγμα.
5.Τέλος, ρίχνετε το μείγμα πάνω στη βάση και ψήνετε για 40-50 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου, στον φούρνο που έχετε προθερμάνει.

Μερίδες: 10 κομμάτια

Θερμίδες ανά μερίδα: 210Kcal

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*