Τι θα χρειαστώ:
1/3 του πακέτου ζυμαρικά κοχύλια ή φιογκάκια
1 αγγούρι
1 μεγάλη ντομάτα
4 κουταλιές της σούπας φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
ή 2 κουταλιές της σούπας ξηρός
1 μικρό κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
4 μαύρες ελιές
Λίγο αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής:
1.Πλένετε τη ντομάτα και το αγγούρι και τα κόβετε, χωρίς να τα ξεφλουδίσετε, σε μικρούς κύβους. Ξεφλουδίζετε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβετε.
2.Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, και τ’ αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
3.Ανακατεύετε το λάδι, το βασιλικό και το κρεμμύδι σε ένα μπολ σαλάτας και ρίχνετε το αλατοπίπερο. Βάζετε μέσα τα ζυμαρικά και ανακατεύετε μέχρι να σκεπαστούν ελαφρά από τη σάλτσα.
4.Προσθέτετε το αγγούρι και τη ντομάτα μέσα στο μίγμα των ζυμαρικών και διακοσμείτε με τις ελιές.
Μερίδες 4
15 λεπτά προετοιμασία
10 λεπτά μαγείρεμα
Θερμίδες ανά μερίδα: 210 Kcal