Φιλέτο γλώσσας με κόλιανδρο και τζίντζερ
Τι θα χρειαστώ:
2 φιλέτα γλώσσας
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι μαργαρίνη.
½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ
½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας χυμός λάιμ (ή λεμόνι)
2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας φρέσκος κόλιανδρος (ή μαϊντανός) ψιλοκομμένος
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής:
1.Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα γλώσσας.
2.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το ψάρι μέχρι να ροδίσει.
3.Βάζουμε σε μία πιατέλα και διατηρούμε τα ψάρια ζεστά. Αφαιρούμε το λάδι από το τηγάνι και λιώνουμε το βούτυρο.
4.Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το τζίντζερ και το ξύσμα, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το χυμό λάιμ, πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε τον κόλιανδρο.
5.Ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα φιλέτα.
Διάρκεια: 30 λεπτά
Θερμίδες ανά μερίδα: 350 Kcal