Τι θα χρειαστώ:
6 φιλέτα ψαριού καθαρισμένα
1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
½ λίτρο νερό
1 κουταλ. γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 φυλλαράκι δάφνης
1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
Λίγο αλάτι
Προαιρετικά:
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 καρότο σε λεπτές ροδέλες
Τρόπος παρασκευής:
1.Ανακατέψτε το κρασί, το νερό, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τη δάφνη, τις φέτες του λεμονιού και το αλάτι και βάλτε να βράσουν σε κατσαρόλα. Χαμηλώστε τη φωτιά κι αφήστε να σιγοβράζει επί 30 λεπτά.
2.Τοποθετείστε τα φιλέτα ψαριού στην κατσαρόλα με το ζωμό. Σκεπάστε και αφήστε τα να βράσουν σε θερμοκρασία 150 βαθμών, για 20 λεπτά ή μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με το πιρούνι.
3.Βάλτε τα σε μια πιατέλα, μαζί με δύο κουταλιές ζωμό και σκεπάστε τα για να διατηρούνται ζεστά. Ξαναβράστε το ζωμό που έμεινε στην κατσαρόλα μέχρι να μείνει ο μισός.
4.Περιχύστε τα φιλέτα πριν σερβίρετε και γαρνίρετε το σύνολο με φέτες λεμονιού και το μαϊντανό.
Μερίδες: 6
30 λεπτά προετοιμασία
60 λεπτά μαγείρεμα
Θερμίδες ανά μερίδα: 180 Kcal