Τι θα χρειαστώ:
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
½ κιλό στήθος γαλοπούλας (κομμένο σε φέτες)
2 κουτ. σούπας άσπρο κρασί.
1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 φλιτζάνι φρέσκα μανιτάρια (ψιλοκομμένα)
2/3 φλ. γάλα αποβουτυρωμένο
1 κουτ. σούπας αλεύρι
λίγο μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Τρόπος παρασκευής:
1.Βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι με επάλλειψη ελαιόλαδου τις φέτες της γαλοπούλας.Τις αφήνετε να ροδίσουν για λίγο σε δυνατή φωτιά και τις βάζετε σε μία πιατέλα.
2.Προσθέτετε στο τηγάνι το κρασί, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και τα ανακατεύετε για λίγο σε δυνατή φωτιά.
3.Αναμιγνύετε το γάλα με το αλεύρι και τα προσθέτετε στο τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να πήξει η σάλτσα. Προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
4.Τέλος ξαναβάζετε στο τηγάνι τις φέτες γαλοπούλας και τις αφήνετε σε σιγανή φωτιά για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας
5.Πριν σερβίρετε, ρίξτε λίγη πάπρικα και τον μαϊντανό.
Μερίδες 4
20-30 λεπτά προετοιμασία
20 λεπτά περίπου ψήσιμο
Θερμίδες ανά μερίδα: 300 Kcal