Τι θα χρειαστώ:
450 γραμμ. (8-10) φρέσκα δαμάσκηνα
1 ξινόμηλο, 115 γραμμ. περίπου
1 μεγάλη μπανάνα
2/3 φλιτζανιού νερό
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
ή ½ ολικής και ½ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
3 κουταλιές σταφίδα σουλτανίνα
4 κουταλιές ξινόγαλα ή γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά (0-2%)
Τρόπος παρασκευής:
1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβετε τα δαμάσκηνα στα δύο και βγάζετε το κουκούτσι. Καθαρίζετε και κόβετε τα μήλα και την μπανάνα
σε μικρά κομμάτια ή φέτες αντίστοιχα.
2.Αναμιγνύετε τα φρούτα σε κατσαρόλα. Ρίχνετε το νερό και ψήνετε τα φρούτα σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά περίπου ή ώσπου να μαλακώσουν.
3.Μεταφέρετε το μείγμα των φρούτων σε πυράντοχη βαθιά φόρμα.
4.Αναμιγνύετε σε μπολ το αλεύρι, την μπαίκιν πάουντερ και τις σταφίδες.Προσθέτετε το ξινόγαλα ή το γιαούρτι και ανακατεύετε για να γίνει η ζύμη μαλακή.
5.Μεταφέρετε τη ζύμη σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και την χωρίζετε σε 6 με 8 κομμάτια. Τα πλάθετε σε στρογγυλά μπισκοτάκια.
6.Τοποθετείτε τα μπισκοτάκια πάνω από τα φρούτα. Ψήνετε το γλυκό για 40 λεπτά ώσπου να ψηθούν τα μπισκοτάκια.
7.Το σερβίρετε ζεστό ή κρύο με γιαούρτι.
Μερίδες 4
Θερμίδες ανά μερίδα: 190 Kcal
30 λεπτά προετοιμασία
60 λεπτά περίπου ψήσιμο