Τι θα χρειαστώ:
1 φλιτζάνι (250 γραμμ.)αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλιές της σούπας (60 γραμμ.) αλεύρι ολικής αλέσεως
1 φλιτζάνι τσαγιού υποκατάστατο ζάχαρης
4 γεμάτες κουταλιές τα σούπας (200 γραμμ.) γιαούρτι 0-2% λιπαρά
5 δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσια
½ κουταλ. γλυκού σόδα φαγητού
1 κουταλ. γλυκού κανέλλα
1 αυγό
1 κουταλ. σούπας καλαμποκέλαιο
Τρόπος παρασκευής:
1. Σε ένα μπολ χτυπάτε το αυγό με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το γιαούρτι και το καλαμποκέλαιο. Ανακατεύετε καλά. Κατόπιν προσθέτετε το αλεύρι,τη σόδα και την κανέλλα.
2. Αδειάζετε το μίγμα μέσα σε βουτυρωμένη φόρμα. Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο για 40-60 λεπτά περίπου.
3. Βγάζετε το κέικ από τη φόρμα του και το αφήνετε να κρυώσει καλά πριν το σερβίρετε.
Μερίδες 16
Θερμίδες ανά μερίδα: 75Kcal
15 λεπτά προετοιμασία
40-60 λεπτά περίπου ψήσιμο