Κέικ μελιού με καρύδια

Τι θα χρειαστώ:

1 φλιτζάνι γάλα 2% λιπαρά
1 φλιτζάνι μέλι
1 και ¼ του φλιτζανιού αλεύρι ολικής αλέσεως
1 και ¼ του φλιτζανιού αλεύρι για κάθε χρήση
1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ του φλιτζανιού φυτική μαργαρίνη
1 αυγό ολόκληρο και 2 ασπράδια ελαφρά χτυπημένα
½ φλιτζάνι χοντροκοπανισμένα καρύδια
Ελαιόλαδο για άλειμμα φόρμας

Τρόπος παρασκευής:

1.Θερμαίνετε το φούρνο στους 170 C.
2.Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο το γάλα με το μέλι σε χαμηλή φωτιά.
3.Σε βαθύ μπολ βάζετε τα αλεύρια, το μπέϊκιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτετε το χλιαρό μίγμα μελιού – γάλακτος, τη μαργαρίνη, το αυγό και τα ασπράδια και χτυπάτε καλά με το μίξερ.
4.Προσθέτετε τα καρύδια, ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι.
5.Αλείφετε ελαφρά με ελαιόλαδο δύο μακρουλές φόρμες (του ψωμιού).
6.Βάζετε το μίγμα στις φόρμες και ψήνετε επί 45 έως 60 λεπτά. Δοκιμάζετε αν ψήθηκε βυθίζοντας στη μέση του κέικ ένα μαχαίρι (αν βγει καθαρό, το κέικ είναι έτοιμο). Γίνονται δύο κέικ, από 10 φέτες το καθένα.

Μερίδες 20 (10 φέτες η κάθε φόρμα)
Θερμίδες ανά μερίδα: 152 Kcal
20-25 λεπτά προετοιμασία
45-60 λεπτά περίπου ψήσιμο

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*