Τι θα χρειαστώ:
4 μέτρια φιλέτα κοτόπουλου
σκόρδο τριμμένο (σε ποσότητα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
αλάτι, πιπέρι
2 κουταλ. σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1 λεμόνι
2 κουταλ. γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλ. γλυκού βασιλικό
1 κουταλ. γλυκου ρίγανη
2 κουταλ. γλυκού μουστάρδα (προαιρετικά)
Τρόπος παρασκευής:
1.Πλένετε τα φιλέτα κοτόπουλου, αφαιρείτε την πέτσα και τα στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Πασπαλίζετε τα φιλέτα με σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Κατόπιν τα τοποθετείτε σ’ ένα ταψάκι με λίγο νερό, το λάδι, το κρασί, τον χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, τον βασιλικό και τη ρίγανη.
2.Τα ψήνετε καλά στο γκρίλ και από τις δυο πλευρές, μέχρι να πάρει ένα ελαφρά ροδοκόκκινο χρώμα.
3.Συνοδεύετε προαιρετικά με λίγη μουστάρδα.
Μερίδες 4
30 λεπτά προετοιμασία
20-30 λεπτά περίπου ψήσιμο
Θερμίδες ανά μερίδα: 340 Kcal