Κοτόπουλο με πιπεριές

Τι θα χρειαστώ:

4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
½ κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
3 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
½ κουταλ. γλυκού θυμάρι
¼ κουταλ. γλυκού πιπέρι

Τρόπος παρασκευής:

1.Ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια κατσαρόλα, προσθέτετε τα κομμάτια του κοτόπουλου, πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και τα τσιγαρίζετε ελαφρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά 5-6΄ λεπτά. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε πιατέλα..
2.Βάζετε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε 3΄ λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε τις πιπεριές και τις ψήνετε 7΄λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτετε το σκόρδο, στη συνέχεια τις ντομάτες, το θυμάρι και το πιπέρι και αφήνετε να πάρουν βράση. Βράζετε άλλα 5΄ λεπτά.
3.Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα μαζί με το ζωμό που έχει μαζευτεί στην πιατέλα. Σκεπάζετε το σκεύος και ψήνετε σε χαμηλή φωτιά 30΄ λεπτά περίπου, ανακατεύοντας προσεκτικά.

Μερίδες 4

20 λεπτά προετοιμασία
1 ώρα περίπου μαγείρεμα
Θερμίδες ανά μερίδα: 315 Kcal

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*