Τι θα χρειαστώ:
4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
½ κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
3 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
½ κουταλ. γλυκού θυμάρι
¼ κουταλ. γλυκού πιπέρι
Τρόπος παρασκευής:
1.Ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια κατσαρόλα, προσθέτετε τα κομμάτια του κοτόπουλου, πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και τα τσιγαρίζετε ελαφρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά 5-6΄ λεπτά. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε πιατέλα..
2.Βάζετε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε 3΄ λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε τις πιπεριές και τις ψήνετε 7΄λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτετε το σκόρδο, στη συνέχεια τις ντομάτες, το θυμάρι και το πιπέρι και αφήνετε να πάρουν βράση. Βράζετε άλλα 5΄ λεπτά.
3.Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα μαζί με το ζωμό που έχει μαζευτεί στην πιατέλα. Σκεπάζετε το σκεύος και ψήνετε σε χαμηλή φωτιά 30΄ λεπτά περίπου, ανακατεύοντας προσεκτικά.
Μερίδες 4
20 λεπτά προετοιμασία
1 ώρα περίπου μαγείρεμα
Θερμίδες ανά μερίδα: 315 Kcal