Τι θα χρειαστώ:
4 στήθη κοτόπουλο ωμά.
Σάλτσα γιαουρτιού:
2 κουταλιές της σούπας κατίκι Δομοκού
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι 0-2% λιπαρά
1 κουταλ. γλυκού ελαιόλαδο
1 κουταλ. γλυκού σάλτσα σόγιας
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
½ κουταλ. γλυκού τζίντζερ (προαιρετικά)
1 κουταλ. γλυκού μέλι
1 μικρό ποτήρι (150 ml) λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής:
1.Σε αντικολλητικό σκεύος με επάλειψη ελαιολάδου ροδίζουμε τα στήθη κοτόπουλου, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί.
2.Τα γυρνάμε έτσι ώστε να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
3.Κατόπιν προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέσα σ’ αυτό.
4.Λίγο πριν γίνουν τα κοτόπουλα, φτιάχνουμε ένα μίγμα παχύρευστης σάλτσας με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
5.Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα κοτόπουλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Μερίδες 4
30 λεπτά προετοιμασία
20-30 λεπτά περίπου ψήσιμο
Θερμίδες ανά μερίδα: 400 Kcal