br>
Τι θα χρειαστώ:
4 στήθη κοτόπουλου ωμά.
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
4-5 δαμάσκηνα ξερά
1 πιπεριά
4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι 0-2% λιπαρά
1 κ.γλυκού αλεύρι
1½ κ.γλυκού τζίντζερ (προαιρετικά)
αλάτι
½ κ.γλυκού μαύρο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής:
1.Τοποθετούμε τα στήθη του κοτόπουλου σε αντικολλητικό σκεύος με επάλλειψη ελαιολάδου σε υψηλή θερμοκρασία και τα αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
2.Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το σκεύος και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μαραίνουμε ελαφρώς για 1 λεπτό.
3.Κατόπιν προσθέτουμε τα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα κα την πιπεριά και τα μαραίνουμε όλα μαζί για άλλο 1 λεπτό περίπου και στη συνέχεια προσθέτουμε ξανά τα στήθη του κοτόπουλου.
4.Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το αλεύρι και το προσθέτουμε στο κοτόπουλο.
5.Τέλος προσθέτουμε το τζίντζερ, το αλάτι και το πιπέρι και τα σιγοβράζουμε μέχρι ψηθούν τα κοτόπουλα.
Μερίδες 4
20 λεπτά προετοιμασία
30 λεπτά περίπου μαγείρεμα
Θερμίδες ανά μερίδα: 280 Kcal