Κοτόπουλο «Τομάζι

»

Τι θα χρειαστώ:

4 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κομμάτια χωρίς την πέτσα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουταλ. γλυκού πάπρικα
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
1 πρέζα σκόνη μουστάρδα
1 ποτήρι ζωμό από κύβο λαχανικών χλιαρό
4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι 0-2% λιπαρά
3 κουταλιές φρέσκο γάλα 1.5% λιπαρά
Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής:

1.Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ροδίστε τα κομμάτια του κοτόπουλου (αφού τα αλατοπιπερώσετε πρώτα και ρίξτε και λίγο μουστάρδα). Αφαιρείτε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήστε το να στραγγίσει πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
2.Ρίχνετε άλλη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο, σκεπάζοντας το τηγάνι μέχρι που να ροδίσουν.
3.Βάλτε πάλι το κοτόπουλο στο τηγάνι, πασπαλίστε το με πάπρικα και πιπέρι καγιέν και περιχύστε τα με το ζωμό. Αφήστε το να βράσει, περίπου 20-30 λεπτά σκεπασμένο, μέχρι που το κοτόπουλο να μαλακώσει. Πάλι αφαιρείτε το κοτόπουλο σ’ ένα πιάτο και βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά. Αφήστε το ζωμό να κρυώσει για μερικά λεπτά. Αυτό είναι βασικό για να μη σβολιάσουν το γιαούρτι και το γάλα.
4.Όταν ο ζωμός χλιάνει, ανακατέψτε μέσα σ’ αυτόν το γιαούρτι και το γάλα μέχρι που να γίνουν μια κρέμα. Ξαναβάλτε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι και ρίξτε μέσα το κοτόπουλο. Δυναμώστε τη φωτιά αλλά μην αφήσετε να βράσει ο ζωμός.

Μερίδες 4

40 λεπτά προετοιμασία
40-50 λεπτά περίπου ψήσιμο
Θερμίδες ανά μερίδα: 310 Kcal

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*