Κουνέλι με κρεμμύδια

Τι θα χρειαστώ:

800 γρ. κουνέλι (χωρίς κόκκαλο) κομμένο σε 4 μερίδες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 φύλλα δάφνης
3 πιπεριές πράσινες
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
2 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες σε κομματάκια
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής:

1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
2.Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σωτάρετε το κουνέλι για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Αφαιρείτε το κουνέλι από το τηγάνι και το αφήνετε στην άκρη.
3.Στο ίδιο τηγάνι σωτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Χαμηλώνετε την φωτιά και προσθέτετε τα σκόρδα, τις πιπεριές, και τις ντομάτες και αφήνετε μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά.
4.Τοποθετείτε το κουνέλι σε ένα πυρίμαχο σκεύος (γάστρα), το σκεπάζετε με το μίγμα κρεμμυδιών και πιπεριάς, κλείνετε με το καπάκι και το βάζετε στο φούρνο.
5.Μετά απο 1 ώρα, βγάζετε το φαγητό από το φούρνο, το ανακατεύετε καλά, προσθέτετε το κονιάκ, αλάτι και πιπέρι, το σκεπάζετε ξανά και το βάζετε στο φούρνο για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Μερίδες 4

40 λεπτά προετοιμασία
1 ½ ώρα ψήσιμο
Θερμίδες ανά μερίδα: 390 Kcal

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*