Τι θα χρειαστώ:
4 μελιτζάνες μακρόστενες (χωρίς σπόρους)
2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες χοντροκομμένες ή ½ κουτί κονσέρβας αποφλοιωμένο ντοματάκι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής:
1.Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες, τις χαράζουμε κατά μήκος και τις βάζουμε στο ζεστό φούρνο να μαραθούν, (αντί τα τις τηγανίσουμε).
2.Ταυτόχρονα μισοβράζουμε σε ένα κατσαρολάκι επί 15 λεπτά με ½ ποτήρι νερό το κρεμμύδι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, τον μαϊντανό και το αλάτι.
3.Όταν βγάλουμε τις μελιτζάνες από τον φούρνο, περιμένουμε μέχρι γίνουν χλιαρές, τις ανοίγουμε εκεί που τις έχουμε χαράξει και τις γεμίζουμε με το μείγμα που σιγοβράσαμε στο κατσαρολάκι.
4.Τις βάζουμε σε ένα ταψί και γαρνίρουμε από πάνω με ροδέλες ντομάτας.
5.Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και 2 κουταλ.σούπας ελαιόλαδο για τις 4 μελιτζάνες και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να τσουρουφλιστούν οι ροδέλες της ντομάτας.
Μερίδες 2
30 λεπτά προετοιμασία
40 λεπτά περίπου ψήσιμο
Θερμίδες ανά μερίδα: 270 Kcal