Τι θα χρειαστώ:
4 μήλα ώριμα ολόκληρα
4 ξυλάκια κανέλλας ή λίγη τριμμένη
10 μαύρες σταφίδες
10 καρύδια
Προαιρετικά:
8 ξερά δαμάσκηνα
10 ξανθές σταφίδες
Τρόπος παρασκευής:
1.Αφού πλύνουμε τα μήλα, αφαιρούμε τους σπόρους με το ειδικό εργαλείο (ή 1 μαχαίρι) και βάζουμε στην τρύπα 1 μικρό ξυλάκι κανέλλα ή λίγη τριμμένη, μερικές μαύρες σταφίδες καθώς και λίγα καρύδια.
2.Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με λίγο νερό, καθώς κα τα προαιρετικά υλικά και τα ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά σε χαμηλό φούρνο, στους 125 βαθμούς μέχρι να τσιμπιούνται τα μήλα με το πιρούνι.
3.Τρώγονται ζεστά. Τα υπόλοιπα τα φυλάμε στο ψυγείο και τα ζεσταίνουμε όταν τα καταναλώσουμε.
Μερίδες 4
Θερμίδες ανά μερίδα: 140Kcal
30 λεπτά προετοιμασία
60 λεπτά περίπου ψήσιμο