Τι θα χρειαστώ:
2 ποτήρια φρέσκο γάλα 1.5 % λιπαρά
1 πορτοκάλι μεγάλο
1 μπανάνα
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού υποκατάστατο ζάχαρης
1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού σε κομμάτια (μόνο το πορτοκαλί τμήμα)
1 πρέζα κανέλα
Τρόπος παρασκευής:
1.Καθαρίζετε το πορτοκάλι αφαιρώντας όλο το άσπρο τμήμα της φλούδας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
2.Καθαρίζετε επίσης τη μπανάνα και την κόβετε σε μικρά κομμάτια
3.Ρίχνετε στο μίξερ το γάλα κρύο, τα κομμένα φρούτα και το μέλι.
4.Τα χτυπάτε πρώτα σε χαμηλή ταχύτητα ώστε να αλεστούν καλά τα φρούτα και στη συνέχεια αυξάνετε την ταχύτητα για να υγροποιηθούν.
5.Σερβίρετε αμέσως σε 2 ποτήρια πασπαλίζοντας με λίγο κανέλα την επιφάνεια του (προαιρετικά). Επίσης μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο και να το σερβίρετε όταν έχει μισοπαγώσει (όχι πολλές ώρες γιατί μπορεί να πικρίσει το πορτοκάλι).
Μερίδες 2
Θερμίδες ανά μερίδα: 160Kcal
10 λεπτά προετοιμασία