Τι θα χρειαστώ:
4 φιλέτα μοσχαρίσια άπαχα
1 κουταλ. γλυκού ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι, πιπέρι
Σάλτσα δάφνης:
1 κουταλ. σούπας ελαιόλαδο
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 φύλλα αποξηραμένη δάφνη
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλ. γλυκού σκόνη λαχανικών διαλυμμένη σε 1 φλιτζάνι του καφέ βραστό νερό
1 κουταλ. γλυκού κορν φλάουερ
Λίγο αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής:
1.Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε τα φιλέτα με επάλειψη ελαιόλαδου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και από τις δύο πλευρές. Κατόπιν τα βάζετε σε αντικολλητικό ταψάκι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 – 220 βαθμούς C για 10 λεπτά περίπου.
2.Για να φτιάξετε τη σάλτσα, σε αντικολλητικό κατσαρολάκι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε τα κρεμμύδια και τη δάφνη, αφήνοντας τα να μαλακώσουν και να αρχίσει η δάφνη να δίνει το άρωμα της.
3.Στη συνέχεια, σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί.
4.Κατόπιν προσθέτετε τη σκόνη λαχανικών, λίγο αλάτι, πιπέρι, και αφήνετε να πάρουν 1-2 βράσεις.
5.Τέλος διαλύετε το κόρν φλάουερ σε κρύο νερό, το προσθέτετε στη σάλτσα και ανακατεύετε μέχρι να δέσει καλά.
6.Σερβίρετε τα φιλέτα κομμένα σε λωρίδες, και περιχύνετε με τη σάλτσα.
Μερίδες 4
40 λεπτά προετοιμασία
30 λεπτά ψήσιμο
Θερμίδες ανά μερίδα: 380 Kcal