Μοσχάρι κοκκινιστό με μανιτάρια

Μοσχάρι κοκκινιστό με μανιτάρια

Τι θα χρειαστώ:

500 γραμ. μοσχαρίσιο φιλέτο (3-4 φιλέτα)
2 φλιτζάνια του τσαγιού μανιτάρια
1½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 ζωμό λαχανικών
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
3-4 φρέσκιες ντομάτες κομμένες σε κύβους
2 κουταλάκια του γλυκού βασιλικό
2-3 κλωναράκια μαϊντανός
Λίγο αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής:

1.Κόβετε το κρέας και τα μανιτάρια σε λεπτές λωρίδες.
2.Ζεματάτε το κρέας σε βραστό νερό για 5 λεπτά περίπου. Το ξεπλένετε και το αφήνετε στην άκρη. Σοτάρετε με το ελαιόλαδο τα μανιτάρια και το κρέας. Προσθέτετε το αλατοπίπερο και το βασιλικό.
3.Στη συνέχεια, ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρασί, το ζωμό και τις ντομάτες.Μόλις βράσουν χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά περίπου.
4.Σερβίρετε σε μερίδες και γαρνίρετε με λαχανικά, ρύζι, πατάτες ή ζυμαρικάτης αρεσκείας σας.

Μερίδες 4

15 λεπτά προετοιμασία
20 λεπτά ψήσιμο
Θερμίδες ανά μερίδα: 330 Kcal