Τι θα χρειαστώ:
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε κομματάκια
1 ζωμό λαχανικών
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 φύλλο δάφνης
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής:
1.Ζεματάτε το κρέας σε βραστό νερό για 5 λεπτά, το ξεπλένετε και το αφήνετε στην άκρη.
2.Ζεσταίνετε στην κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Ρίχνετε το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτετε το κρασί.
3.Στη συνέχεια, προσθέτετε το ζωμό, τη ντομάτα, τη δάφνη και το αλατοπίπερο. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 2 ώρες περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό.
Μερίδες 4
25 λεπτά προετοιμασία
2 ώρες ψήσιμο
Θερμίδες ανά μερίδα: 310 Kcal