Ομελέτα με αγκινάρες

Τι θα χρειαστώ:

2 αυγά
2 μεγάλες αγγινάρες (ή 4 μικρές)
2 κουταλ. γλυκού ελαιόλαδο
2 κουταλ. σούπας ξηρό λευκό κρασί
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο αλάτι, πιπέρι
Λεμόνι

Τρόπος παρασκευής:

1.Πλένουμε τις καρδιές κάθε αγκινάρας και τις βάζουμε σε ένα μπολ, με νερό και το χυμό του λεμονιού.
2.Μετά τα 15 λεπτά ζεσταίνουμε νερό στο τηγάνι, σκουπίζουμε τις αγκινάρες να στεγνώσουν, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες, τις ρίχνουμε στο τηγάνι, στο νερό που βράζει, σε χαμηλή φωτιά, μαζί με τον μαϊντανό και λίγο αλάτι.
3.Σε 5 λεπτά ρίχνουμε το κρασί και σε άλλα 5 λεπτά, που θα έχει εξατμιστεί, χτυπάμε τα αυγά, τα ρίχνουμε πάνω στις αγγινάρες με 1 κουτ γλυκού ελαιόλαδο και δυναμώνουμε τη φωτιά. Ψήνουμε κι από τις δύο πλευρές και στο τέλος ρίχνουμε άλλο 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Σερβίρουμε αμέσως.

Μερίδες 1

15 λεπτά προετοιμασία
15-20 λεπτά περίπου ψήσιμο
Θερμίδες ανά μερίδα: 350 Kcal

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*