Τι θα χρειαστώ:
2 αυγά
8 βρασμένα ολόκληρα σπαράγγια
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλ. γλυκού ελαιόλαδο
Λίγο γάλα 1.5% λιπαρά (1 φλιτζανάκι του καφέ)
Λίγο αλάτι και πιπέρι
Λίγο νερό
1 κουταλ. γλυκού μουστάρδα (προαιρετικά)
Τρόπος παρασκευής:
1.Κόβουμε σε ψιλά κομματάκια τα σπαράγγια.
2.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τοποθετούμε 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο και σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ρίχνοντας λίγο νερό.
3.Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τα 2 αυγά και προσθέτουμε το γάλα, λίγο αλάτι και πιπέρι.
4.Τα ρίχνουμε στο αντικολλητικό τηγάνι μαζί με τα σπαράγγια και τα ψήνουμε για 5-7 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά. Μόλις ετοιμαστεί η ομελέτα σερβίρουμε ρίχνοντας 1 κουταλ. γλυκού ελαιόλαδο πάνω στην ομελέτα μας στο πιάτο, συνοδεύοντας την με 1 κουταλάκι μουστάρδα. (προαιρετικά).
Μερίδες 1
15 λεπτά προετοιμασία
15-20 λεπτά περίπου ψήσιμο
Θερμίδες ανά μερίδα: 300 Kcal