Παντζάρια σαλάτα

Τι θα χρειαστώ:

2 μέτρια παντζάρια ρίζα και φύλλα
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας καρύδια
λεμόνι ή ξύδι
Λίγο αλάτι

Για τη σάλτσα:

2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι 0-2% λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής:

1.Βράζουμε τα παντζάρια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες.
2.Χτυπάμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο
3.Προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο, 1 πρέζα αλάτι και το καρύδι που έχουμε αλέσει χοντρά.
4.Βάζουμε το κομμένο παντζάρι σε βαθύ πιάτο, το ραντίζουμε με ξύδι ή λεμόνι, περιχύνουμε τη σάλτσα (γιαούρτι /ελαιόλαδο) και ανακατεύουμε καλά.
5.Βάζουμε τη σαλάτα 1 ώρα στο ψυγείο. Τη σερβίρουμε κρύα.

Μερίδες 2

30 λεπτά προετοιμασία
15 λεπτά περίπου βράσιμο
Θερμίδες ανά μερίδα: 270 Kcal

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*