Τι θα χρειαστώ:
2 μέτρια παντζάρια ρίζα και φύλλα
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας καρύδια
λεμόνι ή ξύδι
Λίγο αλάτι
Για τη σάλτσα:
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι 0-2% λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής:
1.Βράζουμε τα παντζάρια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες.
2.Χτυπάμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο
3.Προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο, 1 πρέζα αλάτι και το καρύδι που έχουμε αλέσει χοντρά.
4.Βάζουμε το κομμένο παντζάρι σε βαθύ πιάτο, το ραντίζουμε με ξύδι ή λεμόνι, περιχύνουμε τη σάλτσα (γιαούρτι /ελαιόλαδο) και ανακατεύουμε καλά.
5.Βάζουμε τη σαλάτα 1 ώρα στο ψυγείο. Τη σερβίρουμε κρύα.
Μερίδες 2
30 λεπτά προετοιμασία
15 λεπτά περίπου βράσιμο
Θερμίδες ανά μερίδα: 270 Kcal