Τι θα χρειαστώ:
4 φιλέτα πέρκας
½ κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
8 μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσια)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλιά της σούπας υποκατάστατο ζάχαρης χωρίς θερμίδες
1 φύλλο δάφνης
μαϊντανός
Λίγο αλάτι, πιπέρι
4 φέτες ντομάτες
Τρόπος παρασκευής:
1.Πλένετε τα φιλέτα της πέρκας, τα σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα αλατοπιπερώνετε. Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβετε.
2.Αλείφετε ένα τηγάνι βαθύ με το ελαιόλαδο, ρίχνετε το σκόρδο και το κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε για 3΄. Στη συνέχεια ρίχνετε τον μαΐντανό, τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τη ζάχαρη, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και το κρασί και τα σιγοβράζετε για 5΄ λεπτά περίπου.
3.Βάζετε σ’ ένα ταψί τη μισή ποσότητα από τα υλικά αυτά και από πάνω τοποθετείτε τα φιλέτα της πέρκας. Πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος βάζετε 1 φέτα ντομάτας πάνω από κάθε φιλέτο ψαριού.
4.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για ½ ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσουν τα φιλέτα.
5.Σερβίρετε σε μερίδες, αμέσως μόλις βγάλετε το φαγητό από το φούρνο και γαρνίρετε κάθε πιάτο με 2 ελιές.
Για την ίδια συνταγή μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ψάρια όπως τσιπούρα, παλαμίδα, σφυρίδα, σολωμό, αρκεί να τα έχετε φιλετάρει πρώτα.
Μερίδες 4
15 λεπτά προετοιμασία
30 λεπτά ψήσιμο
Θερμίδες ανά μερίδα: 345 Kcal