Τι θα χρειαστώ:
4 φιλέτα μέτρια ψαρονέφρι
12 αγγινάρες μέτριες
1 λεμόνι
1 κουταλ. σούπας ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (και το πράσινο μέρος)
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
1 καρότο μέτριο κομμένο σε ροδέλες
1 ματσάκι άνηθο
λίγο αλεύρι για να αλείψετε τις αγκινάρες
Λίγο αλάτι, πιπέρι
Αυγολέμονο:
2 αυγά
χυμός 1 λεμονιού
Τρόπος παρασκευής:
1.Βάζουμε τα κρεμμύδια με 3 κουταλιές νερό σε κατσαρόλα για να πάρουν μια βράση.
2.Μόλις πιούν το νερό, ρίχνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το κρέας και αλατοπιπερώνουμε.
3.Μόλις ροδίσει ελαφρά, ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει.
4.Όταν το κρέας μαλακώσει αρκετά, προσθέτουμε τις αγκινάρες αλευρωμένες, τον άνηθο, το καρότο και το χυμό λεμονιού.
5.Αφήνετε να σιγοβράσουν για άλλη μισή ώρα και όταν είναι έτοιμα τα αυγοκόβουμε.
Μερίδες: 4
40 λεπτά προετοιμασία
1 ώρα περίπου ψήσιμο (μέχρι να ψηθεί το κρέας)
Θερμίδες ανά μερίδα: 380 Kcal