Τι θα χρειαστώ:
4 φιλέτα μέτρια ψαρονέφρι
3 σκελίδες σκόρδου σε φέτες
2 δαφνόφυλλα
μπαχάρι
πιπέρι σε κόκκους
2 κουταλ. σούπας ελαιόλαδο
5 πατάτες μέτριες
ρίγανη (προαιρετικά)
Τρόπος παρασκευής:
1.Πλένουμε τα ψαρονέφρια, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε στη γάστρα.
2.Καθαρίζουμε, κόβουμε τις πατάτες και τις χαράζουμε κατά μήκος.
3.Στη συνέχεια τις βάζουμε και αυτές στη γάστρα με λίγο νερό.
4.Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε στη γάστρα μαζί με το μπαχάρι, τα δαφνόφυλλα και το πιπέρι.
5.Προσθέτουμε το λάδι και κλείνουμε τη γάστρα.
6.Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά στο φούρνο (150-170 βαθμούς C) για 1½ – 2 ώρες περίπου.
7.Κατά διαστήματα προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται.
Μερίδες: 4
40 λεπτά προετοιμασία
2 ώρες περίπου ψήσιμο (μέχρι να ψηθεί το κρέας)
Θερμίδες ανά μερίδα: 390 Kcal