Τι θα χρειαστώ:
Μισό πακέτο ριγκατόνι
2 κουταλ. γλυκού ελαιόλαδο
1½ κουταλ σούπας αλεύρι κοφτή
¼ κουταλ. γλυκού αλάτι
1 κουταλ. γλυκού μουστάρδα
1/8 κουταλ. γλυκού πιπέρι
2 φλυτζάνια γάλα 0% λιπαρά
½ φλυτζάνι τυρί μίλνερ με λίγα λιπαρά
½ φλυτζάνι τυρί παρμεζάνα τριμμένη
½ πιπεριά κόκκινη σε κύβους
1 κουταλ. σούπας φρέσκα κρεμμύδάκια ψιλοκομμένα
Τρόπος παρασκευής:
1.Βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα κοχύλια για 10 λεπτά περίπου και τα σουρώνετε.
2.Στο μεταξύ, ρίχνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό κατσαρολάκι.
3.Προσθέσετε το αλεύρι, το αλάτι, τη μουστάρδα και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το γάλα σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνέχεια.
4.Σιγοβράζετε για 2-3 λεπτά, να πήξει η σάλτσα. Ρίχνετε μέσα τα τυριά και το ανακατεύετε να λιώσει Προσθέτετε στη σάλτσα την πιπεριά και τα κρεμμυδάκια
5.Σε μεγάλο μπολ αδειάζετε τα κοχύλια και περιχύνετε με τη σάλτσα. Ανακατεύετε ελαφρά, μοιράζετε σε ζεστά πιάτα και σερβίρετε.
Μερίδες 4
15 λεπτά προετοιμασία
20 λεπτά περίπου μαγείρεμα
Θερμίδες ανά μερίδα: 250 Kcal