Τι θα χρειαστώ:
½ πακέτο ριγκατόνι
1 κονσέρβα τόνο σε νερό
½ φλιτζάνι καλαμπόκι βρασμένο
½ φλιτζάνι αρακάς βρασμένος
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
½ πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
½ κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες
1 λεμόνι (το χυμό του)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής:
1.Στραγγίζετε τον τόνο από το νερό του και τον κόβετε σε κομματάκια.
2.Σε χωριστές κατσαρόλες βράζετε το καλαμπόκι και τον αρακά και τα στραγγίζετε.
3.Βράζετε τα ζυμαρικά σε ελαφρώς αλατισμένο νερό, και τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά.
4.Σοτάρετε με το λάδι τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές για 1-2 λεπτά.
5.Προσθέτε το καλαμπόκι, τον αρακά, το χυμό λεμονιού και τον τόνο. Ανακατεύετε για 2-3 λεπτά ακόμη και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Αναμιγνύετε τα ζυμαρικά με το μίγμα του τόνου και σερβίρετε αμέσως.
Μερίδες 3
20 λεπτά προετοιμασία
20 λεπτά βράσιμο
Θερμίδες ανά μερίδα: 380 Kcal