Ρύζι με λαχανικά στο φούρνο και τόνο
Τι θα χρειαστώ:
1 φλυτζάνι ρύζι μπασμάτι βρασμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο μεγάλο σε ροδέλες
2 κολοκυθάκια σε ροδέλες
2 κουταλ. σούπας κατίκι
1 φλυτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
1 κουταλ. γλυκού μαϊντανό
1 κουταλ. γλυκού άνηθο
2 κουταλ. γλυκού ελαιόλαδο
1 τόνο σε νερό μικρό
Τρόπος παρασκευής:
1.Βράζουμε το ρύζι για 20 λεπτά περίπου και το τοποθετούμε σε ένα μικρό πυρέξ.
2.Παράλληλα σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι (με επάλλειψη λαδιού) και λίγο νερό πρώτα τα κρεμμύδια και κατόπιν τα καρότα, το σέλινο, τα κολοκυθάκια, τον μαϊντανό και τον άνηθο.
3.Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί.
4.Ρίχνουμε τα σοταρισμένα λαχανικά επάνω στο ρύζι, σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
5.Κατόπιν περιχύνουμε το κατίκι με τον τόνο και ψήνουμε χωρίς κάλυμμα 5 ακόμη λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Μερίδες 1
20 λεπτά προετοιμασία
20 λεπτά ψήσιμο
Θερμίδες ανά μερίδα: 340 Kcal