Τι θα χρειαστώ:
1 φλυτζάνι ρύζι μπασμάτι βρασμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε ροδέλες
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
2 κουταλ. σούπας τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά
1 κουταλ. γλυκού μαϊντανό
2 κουταλ. γλυκού ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής:
1.Βράζουμε το ρύζι για 20 λεπτά περίπου και το τοποθετούμε σε ένα μικρό πυρέξ.
2.Παράλληλα σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι (με επάλλειψη λαδιού) και λίγο νερό πρώτα τα κρεμμύδια και κατόπιν την μελιτζάνα με τον μαϊντανό.
3.Στη συνέχεια προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, λίγο αλατοπίπερο και λίγο νερό αν χρειαστεί.
4.Ρίχνουμε την σάλτσα με τις μελιτζάνες επάνω στο ρύζι, σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
5.Κατόπιν περιχύνουμε το τριμμένο τυρί και ψήνουμε χωρίς κάλυμμα 5 ακόμη λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Μερίδες 1
20 λεπτά προετοιμασία
20 λεπτά ψήσιμο
Θερμίδες ανά μερίδα: 340 Kcal