Ριζότο με λαχανικά και γαλοπούλα

Τι θα χρειαστώ:

½ πακέτο ρύζι μακρύκοκκο ή basmatti
1 φλυτζάνι αρακάς (κατεψυγμένος)
2 κουταλ. γλυκού ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλ.γλυκού δενδρολίβανο
½ κουταλ. γλυκού θυμάρι
½ φλυτζάνι φρέσκο γάλα 1.5% λιπαρά και ½ φλυτζάνι γάλα εβαπορέ light
1½ κουταλ. σούπας αλεύρι
Λίγο αλάτι, πιπέρι
2 φέτες του τοστ γαλοπούλα βραστή σε λωρίδες
2 ντομάτες μεγάλες ψιλοκομμένες
¼ φλυτζάνι τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά

Τρόπος παρασκευής:

1.Σε φαρδιά κατσαρόλα βράζετε το ρύζι (αφού πρώτα το ξεπλύνετε), να μαλακώσει. Ρίχνετε μέσα τον αρακά τα τελευταία 5 λεπτά. Σουρώνετε ρύζι και αρακά.
2.Στο μεταξύ, σε αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά και κατόπιν τις πιπεριές, το το δενδρολίβανο και το θυμάρι για άλλα 10 λεπτά περίπου να μαλακώσουν.
3.Σε βαζάκι με αεροστεγές κούμπωμα ρίχνετε το γάλα, το αλεύρι και το πιπέρι. Χτυπάτε να γίνουν απαλό μίγμα. Ρίχνετε στο τηγάνι και σιγοβράζετε για 2-3 λεπτά, να πήξουν.
4.Ρίχνετε μέσα το ρύζι με τον αρακά, τη γαλοπούλα και τις ντομάτες και ανακατεύετε. Μοιράζετε σε 4 ατομικά πιάτα, πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και σερβίρετε.

Μερίδες 4

30 λεπτά προετοιμασία
30-40 λεπτά ψήσιμο
Θερμίδες ανά μερίδα: 350 Kcal