Τι θα χρειαστώ:
1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι
3¼ φλιτζάνια του τσαγιού γάλα 1.5% λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας κόρν φλαούερ
1 κουταλιά της σούπας φρουκτόζη
Κανέλα
Τρόπος παρασκευής:
1.Βράζετε το ρύζι (αφού το ξεπλύνετε πρώτα) σε 1 ποτήρι νερό περίπου για 20 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Αφού ψηθεί καλά το ρύζι και ρουφήξει όλο το νερό ρίχνετε μέσα σε αυτό 2¼ φλιτζάνια του τσαγιού γάλα και ανακατεύουμε.
2.Στην συνέχεια βάζουμε τις 2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουερ, την φρουκτόζη και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
3.Σερβίρετε το ρυζόγαλο σε 4 μπολ. Αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και τα βάζετε στο ψυγείο. Σερβίρονται κρύα ή ζεστά.
Μερίδες 4
Θερμίδες ανά μερίδα: 100Kcal
15 λεπτά προετοιμασία
30 λεπτά ψήσιμο