Ρυζόγαλο

Τι θα χρειαστώ:

1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι
3¼ φλιτζάνια του τσαγιού γάλα 1.5% λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας κόρν φλαούερ
1 κουταλιά της σούπας φρουκτόζη
Κανέλα

Τρόπος παρασκευής:

1.Βράζετε το ρύζι (αφού το ξεπλύνετε πρώτα) σε 1 ποτήρι νερό περίπου για 20 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Αφού ψηθεί καλά το ρύζι και ρουφήξει όλο το νερό ρίχνετε μέσα σε αυτό 2¼ φλιτζάνια του τσαγιού γάλα και ανακατεύουμε.
2.Στην συνέχεια βάζουμε τις 2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουερ, την φρουκτόζη και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
3.Σερβίρετε το ρυζόγαλο σε 4 μπολ. Αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και τα βάζετε στο ψυγείο. Σερβίρονται κρύα ή ζεστά.

Μερίδες 4
Θερμίδες ανά μερίδα: 100Kcal
15 λεπτά προετοιμασία
30 λεπτά ψήσιμο

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*