Σφυρίδα ποσέ με σάλτσα λαχανικών

Τι θα χρειαστώ:

4 φιλέτα σφυρίδας
Λίγο αλάτι, πιπέρι

Σάλτσα:

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κουταλ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλ. γλυκού κορν φλάουερ
1 κουταλ. γλυκού φυτικό βούτυρο
1 κουταλ. σούπας γάλα 1.5 % λιπαρά
1 κουταλ. γλυκού σκόνη λαχανικών διαλυμμένο σ’ ένα φλυτζάνι του καφέ βραστό νερό
Λίγο αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής:

1.Βάζετε το ψάρι σε ένα ταψί με νερό, αλάτι και πιπέρι και το βάζετε στο φούρνο στους 200 – 220 βαθμούς C για 15 λεπτά περίπου.
2.Για να ετοιμάσετε τη σάλτσα, σε μια κατσαρόλα προσθέτετε τη 1 κουταλ. σούπας ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αλάτι, πιπέρι και σωτάρετε ελαφρά. Κατόπιν προσθέτετε τη σκόνη λαχανικών και αφήνετε να πάρουν βράση.
3.Στη συνέχεια και για να γίνει η σάλτσα ομοιόμορφη, την ανακατεύετε λίγο στο μπλέντερ.
4.Μεταφέρετε ξανά τη σάλτσα στην κατσαρόλα και προσθέτετε το κορν φλάουερ (αφού το έχετε διαλύσει σε λίγο κρύο νερό) για να δέσει η σάλτσα.
5.Κατόπιν προσθέτετε το γάλα και το βούτυρο και αφήνετε να βράσει για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι και το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.
6.Για καλύτερο αποτέλεσμα, πριν σερβίρετε τη σάλτσα περάστε την από ψιλό σουρωτήρι.

Σερβίρετε το ψάρι με τη σάλτσα και συνοδεύετε (προαιρετικά) με βραστά λαχανικά ή βραστές πατάτες.

Μερίδες: 4

40 λεπτά προετοιμασία
30 λεπτά ψήσιμο
Θερμίδες ανά μερίδα: 340 Kcal

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*