Τι θα χρειαστώ:
1 φλιτζάνι τσαγιού βρασμένα ξερά φασόλια
1 φλυτζάνι αρακά
1 φλιτζάνι βρασμένο, κοφτό μακαρονάκι
1 πατάτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
2 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
4. καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 κοτσάνια ψιλοκομμένο σέλινο
2 κουταλάκια της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι καγιέν και 10 κόκκοι χοντρό πιπέρι
Αλάτι
8 ποτήρια νερό
Τρόπος παρασκευής:
1.Ζεσταίνετε σε μια βαθιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε αυτό το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και το σέλινο.
2.Μόλις μαραθούν, προσθέτετε το νερό, τις πατάτες, τις ντομάτες, τον αρακά, το πιπέρι και το αλάτι. Σιγοβράζετε το μείγμα επί 30 περίπου λεπτά.
3.Μετά προσθέτετε τα (βρασμένα ήδη) φασόλια, το μακαρονάκι και την παρμεζάνα και αφήνετε το φαγητό να βράσει πέντε με δέκα λεπτά.
4.Προσθέτετε και άλλο νερό, αν θέλετε, για να γίνει η σούπα πιο αραιή.
Μερίδες: 4
Θερμίδες ανά μερίδα: 300Kcal