Τι θα χρειαστώ:
4 μπριζόλες χοιρινές άπαχες
2 κουταλ. γλυκού σάλτσα σόγιας
1 κουταλ. γλυκού κορν-φλάουρ ή αλεύρι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
½ κουταλ. γλυκού θυμάρι
½ κουταλ. γλυκού ρίγανη
½ κουταλ. γλυκού εστραγκόν
½ κουταλ. γλυκού μαντζουράνα
½ κουταλ. γλυκού βασιλικός
1 κουταλ. σούπας ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής:
1.Τρυπήστε τις μπριζόλες με ένα πιρούνι σε πολλά σημεία και από τις δυο πλευρές. Τρίψτε τις καλά με το αλεύρι ή το κορν-φλάουρ.
2.Τοποθετείστε τη σόγια, το λάδι, τα μυρωδικά, το σκόρδο και το αλατοπίπερο σ’ένα ρηχό ταψί και αφήστε τις μπριζόλες να μαριναριστούν για τουλάχιστον 2 ώρες (ή για όλη τη νύχτα). Βεβαιωθείτε ότι οι μπριζόλες έχουν ποτιστεί και από τις δύο πλευρές με τη μαρινάδα και γυρίστε τις 2 ή 3 φορές. Αυτή η μαρινάδα μαλακώνει πολύ το κρέας.
3.Τοποθετείστε τώρα τις μπριζόλες σ’ένα ρηχό ταψί με νερό να τις σκεπάζει και σιγοψήστε τις σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 40 λεπτά περίπου. Μη δυναμώσετε τη φωτιά γιατί το κρέας σκληραίνει. Αφαιρείτε τις μπριζόλες.. Αφαιρείτε και φυλάξτε το ζουμί.
4.Ξαναβάλτε τώρα τις μπριζόλες στο ταψί και ψήστε τις μέχρι να κοκκινίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Όταν γίνει και αυτό, σερβίρετέ τις στα πιάτα.
5.Ξαναρίξτε το ζουμί στο ταψί και ζεστάνετέ το, δοκιμάζοντας για να δείτε πόσο αλάτι θα προσθέσετε. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλο νερό ή 3 κουταλ. γλυκού ξηρό λευκό κρασί το οποίο θα εξατμιστεί και θα αφήσει μόνο τη γεύση του. Θα χρειαστείτε 2-3 λεπτά για να φτιάξετε αυτή τη σάλτσα.
6.Περιχύστε τη πάνω στις μπριζόλες και σερβίρετε.
Μερίδες: 4
45 λεπτά προετοιμασία
40 λεπτά περίπου μαγείρεμα
Θερμίδες ανά μερίδα: 330 Kcal