Χοιρινές μπριτζόλες με ψητές πιπεριές

Τι θα χρειαστώ:

4 μπριζόλες χοιρινές άπαχες
1 κίτρινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
4-5 φρέσκιες ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκκομένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
Λίγο αλάτι

Τρόπος παρασκευής:

1.Βάζετε τις πιπεριές σε ταψί και τις ψήνετε στο γκρίλ του φούρνου για 10-12 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά από όλες τις πλευρές.Τις ξεφλουδίζετε, αφαιρείτε τους σπόρους τους και τις κόβετε σε λωρίδες.
2.Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό σκεύος και σοτάρετε ελαφρώς το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάζετε τις μπριζόλες στο σκεύος και προσθέτετε τις ντομάτες, το ξίδι, το πιπέρι καγιέν και τη ρίγανη. Σκεπάζετε το σκεύος και αφήνετε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου. Τέλος προσθέτετε τις πιπεριές και αφήνετε για άλλα 5 λεπτά. Αν χρειαστεί μπορείτε να προσθέσετε ½ ποτήρι νερό ζεστό.
3.Μοιράζετε τις μπριζόλες σε μερίδες, περιχύνετε με τη σάλτσα τους και σερβίρετε αμέσως.

Μερίδες: 4

25 λεπτά προετοιμασία
20 λεπτά περίπου ψήσιμο
Θερμίδες ανά μερίδα: 380 Kcal

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*