Χούμους


Τι θα χρειαστώ:

250γρ. ξερά ρεβίθια (ωμά), βρασμένα και ξεφλουδισμένα
1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι
2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι κοπανισμένο κύμινο
1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
Λίγο φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 φλιτζανιού νερό
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Τρόπος παρασκευής:

1.Ανακατέψτε σε μπλέντερ τα ρεβίθια, το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το σκόρδο, το λάδι, το κύμινο, το καγιέν, το πιπέρι, το αλάτι και το νερό.
2.Αν το μείγμα είναι πολύ πηκτό, προσθέστε αργά λίγο λίγο νερό.
3.Το μείγμα πρέπει να έχει την όψη αλοιφής.
4.Τελευταίο προσθέστε το μαϊντανό και ανακατέψτε καλά.
5.Το χούμους παίρνει πολύ πιο ωραία γεύση, αν φυλαχτεί στο ψυγείο λίγες ώρες πριν από το σερβίρισμα.

Μερίδες: 8
Θερμίδες ανά μερίδα: 150 Kcal