Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Τι θα χρειαστώ:

8 πλοκάμια ψητά χταπόδι
½ πακέτο κοφτό μακαρονάκι
2 ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες
3 κουταλ. σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής:

1.Καθαρίζουμε, πλένουμε και βάζουμε το χταπόδι στη χύτρα ταχύτητος για 30 λεπτά με νερό και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο..
2.Μόλις βράσει και κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια.
3.Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
4.Βάζουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και 3 ποτήρια του νερού.
5.Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε το μακαρονάκι και το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου να ψηθεί σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συχνά ώσπου να πιει το νερό (εκτός αν χρειαστεί να βάλουμε κι’ άλλο νερό).
6.Όταν κοντεύει να ψηθεί για άλλα περίπου 10 λεπτά το μακαρονάκι ρίχνουμε και το χταπόδι ψημένο (στο τέλος να μείνει με λίγο νερό).

 

Μερίδες: 4

30 λεπτά προετοιμασία
30-40 λεπτά περίπου βράσιμο
Θερμίδες ανά μερίδα: 470 Kcal

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*