Χταπόδι με σάλτσα σόγιας

Τι θα χρειαστώ:

8 πλοκάμια ψητά χταπόδι
1 φλυτζάνάκι του καφέ ξηρό κόκκινο κρασί
1 φλυτζανάκι του καφέ σάλτσα σόγιας
1 μικρό κρεμμύδι

Τρόπος παρασκευής:

1.Καθαρίζουμε, πλένουμε και βάζουμε το χταπόδι στη χύτρα ταχύτητος.
2.Προσθέτουμε το κρασί και το κρεμμύδι και το βράζουμε για 30 λεπτά χωρίς καμία προσθήκη νερού.
3.Το βγάζουμε από τη φωτιά, κρατάμε το κρεμμύδι και όσο ζουμί έμεινε και αφήνουμε το χταπόδι να κρυώσει.
4.Χτυπάμε στο μπλέντερ τη σάλτσα σόγιας με το κρεμμύδι, την πιπεριά και το ζουμί του χταποδιού.
5.Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια και το περιχύνουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε.
6.Το αφήνουμε για 1 βράδυ στο ψυγείο και το σερβίρουμε κρύο.

Μερίδες: 4

30 λεπτά προετοιμασία
30-40 λεπτά περίπου βράσιμο
Θερμίδες ανά μερίδα: 280 Kcal

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*