Τι θα χρειαστώ:
½ πακέτο χυλοπίτες ή μανέστρα (ολικής αλέσεως)
5 σέσκουλα μαζί με το κοτσάνι (ψιλοκομμένο)
1 πράσο ψιλοκομμένο σε ροδέλες
2 καρότα ψιλοκομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ώριμες φρέσκες ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
1 πρέζα μουστάρδα σκόνη
Λίγο αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής:
1.Κόβετε σε ψιλοκομμένες ροδέλες το πράσο, 2 καρότα, 7 σέσκουλα (αφού τα ξεπλύνετε πρώτα), και το κρεμμύδι.
2.Σε μια κατσαρόλα με βαθύ πιάτο ρίχνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το πράσο, τα καρότα, τα σέσκουλα, το κρεμμύδι και στη συνέχεια ρίχνετε νερό, αλάτι, πιπέρι για να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
3.Κατόπιν ρίχνετε 1 πρέζα πάπρικα γλυκιά, 1 πρέζα μουστάρδα σκόνη και τα βράζετε ανακατεύοντας καλά.
4.Όταν έχουν μισοβράσει (15 λεπτά περίπου), ρίχνετε 3 ποτήρια νερό και μόλις βράσει το νερό ρίχνετε τις χυλοπίτες, τις ντομάτες ψιλοκομμένες (χωρίς φλούδα) και τα αφήνετε να βράσουν όλα μαζί ώσπου να ψηθούν οι χυλοπίτες.
Μερίδες: 4
30 λεπτά προετοιμασία
50 λεπτά περίπου ψήσιμο
Θερμίδες ανά μερίδα: 255 Kcal