Τι θα χρειαστώ:
2 κούπες φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
2 κουταλ. σούπας ξύδι
1½ κουταλ. σούπας νερό
3 κουταλ. σούπας κόκκινο κρασί
2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
1 κουταλ. γλυκού ελαιόλαδο
½ κουταλ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φύλλα μαρουλιού πλυμμένα και στεγνά
1 κουταλ. γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό
Τρόπος παρασκευής:
1.Σοτάρετε τα μανιτάρια σε αντικολλητικό τηγάνι με επάλλειψη λαδιού.
2.Ζεσταίνετε το ξύδι, το νερό, το κρασί και το σκόρδο σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να αρχίσουν να βράζουν.
3.Προσθέτετε τα μανιτάρια και ανακατεύετε 8-10 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το νερό τους.
4.Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά.
5.Τοποθετείτε στο πάτο του πιάτου πρώτα τα μαρούλια, από πάνω τα μανιτάρια και γαρνίρετε με τον μαϊντανό.
6.Σερβίρετε ζεστό.
Μερίδες 4
20 λεπτά προετοιμασία
20 λεπτά περίπου βράσιμο
Θερμίδες ανά μερίδα: 110 Kcal